top of page

G.I.S., les eines que estan canviant la presa de decisions i que estan per descobrir

Aquest tres exemples són la punta de l’ iceberg en un anàlisis geogràfic de les variables que intervenen en qualsevol dels processos de distribució, ventes, i màrqueting d'una empresa, ja sigui logística com venedora de cafès. (veure enllaç)

  • És possible extreure més informació de les dades que ja tenim a la nostra empresa? SI.

  • És possible que aquesta informació ens permeti optimitzar recursos? SI

  • És possible representar aquesta informació globalment de manera que sense gaire esforç puguem comprendre quina és la realitat que ens envolta? SI

http://sdi4philippines.blogspot.com.es

Els G.I.S. (Geographic Information System) o S.I.G. (Sistemes d’Informació Geogràfica) no són un invent nou, però si la seva aplicació quotidiana, gràcies a la “Revolució Geolocalitzada”, en un moment en que tothom és usuari dels serveis de Geolocalització a través dels terminals intel·ligents.

Aquestes aplicacions però, no passen de la simple localització o de la creació de rutes òptimes entre dos punts.

Els anàlisis geogràfics amb base GIS permeten anar més enllà i agregar informació externa al servei de geolocalització per establir anàlisis en profunditat de temes tant diversos com demografia, urbanisme, espais naturals,

segmentació de mercats, definició d’estratègies de creixement orientades al terriori, i aplicacions que floreixen amb noms hipnotitzants,

elaboracio: Estratègia Geogràfica

Big Data, Business Intelligence, Smart Cities, i en altres camps que es poden tractar en altres articles.

És en l’àmbit del sector privat on aquestes eines son més desconegudes, per factors diversos com poden ser l’elevat cost que tenia en el passat establir un projecte analític orientat a crear un pla estratègic de futur, o altres factors com la creença de que les petites empreses no necessiten analitzar les dades que obtenen dels seus clients.

S’ha pogut comprovar que actualment la informació és un bé molt preuat i que té valor en sí mateixa, i que tant valor pot extreure una empresa d’una base de dades amb informació de clients actuals o potencials com dels seus productes físics sortits de la cadena de producció.

La capacitat dels G.I.S. d’aglutinar la informació pura i dura de les monòtones taules d’excel amb la representació àgil i versàtil de la cartografia els coloca en una posició òptima per ser la clau de volta dels departaments dedicats a l’anàlisi de dades.

Analitzar la informació disponible (que cada vegada és més i de més valor) és un valor afegit per qualsevol empresa que mira cap a un millor servei en termes d’eficàcia, eficiència i satisfacció del client.

font de la primera imatge: http://sdi4philippines.blogspot.com.es

font de la segona imatge: elaboració propia

Entrades a destacar
Entrades recents
Arxiu
Cerca per etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page