top of page

Sobre Jordi Rosell

Jordi Rosell va nèixer a Santa Oliva però de ben petit va tornar a Sitges, on la família materna n'era originaria.

Durant els anys de joventut, la vida social del Sitges d'aquells anys començava a patir una transformació amb l'obertura del país cap a l'exterior i l'arribada del turisme estranger. La vida cultural també canviava i en aquest aspecte el cinema i les grans figures del moment marcaven les pautes i les modes en tot el jovent de Sitges.

 

Aquesta influència del cinema es veu reflectida en la gran col·lecció de cartells que disposa el fons i en altres objectes relacionats, música, objectes de culte, fotografies...

La col·lecció de cartells de cinema de Jordi Rosell està en procés de catalogació per arribar a comptabilitzar tots els títols representats dins el fons.

 

Es calcula que aproximadament el fons de la col·lecció compta amb uns 12.000 cartells, la gran majoria d'ells pendents de catalogar.

A més, compta amb una col·lecció de cartells de mà previs als moderns pasquins cinematogràfics molt nombrosa i altres elements relacionats amb el món del cinema.

Uns exemples de la qualitat de la col·lecció són els que s'exposen a l'apartat col·leccions, on entre d'altres, disposa de tota la filmografia de coneguts directors, com Clint Eastwood, Steven Spielberg i Woody Allen, així com tot ala nissaga completa de la sèrie 007 James Bond.

 

El Festival de Cinema Fantàstic i de Terror, iniciat com a "Semana Internacional de Cine Foto Audiovisión" hi té un paper molt destacat, comptant amb títols històrics de les primeres edicions i amb els cartells oficials de tots els festivals celebrats.

Pel Festival SITGES2017 es va preparar una exposició dels 50 cartells de les 50 edicions, fent la presentació al Cercle de les Belles Arts de Barcelona i a la Filmoteca de Catalunya, on la Col·lecció Jordi Rosell Cinema, va cedir temporalment tots els cartells de les 50 edicions.

Pel 2018 s'està preparant una exposició homenatge a "Halloween" de John Carpenter, i a tot el gènere "Slasher". 

 

 

bottom of page